3 maanden na de offciële opening hebben al méér 10.000 kunst- en geschiedenisliefhebbers  een bezoek gebracht aan de unieke expo 'Zot van Dimpna' in de Sint-Dimpnakerk Geel.

Trekpleister is o.a. het Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden uit de 16e eeuw. De 8 grote panelen beelden de legende uit van de Ierse prinses die op de vlucht moest voor haar geesteszieke vader en uiteindelijk door hem werd vermoord.
 

Om ook kids warm te maken voor de tentoonstelling pakt het Gasthuismuseum deze week uit met een speciaal kinderparcours. Zo kunnen kinderen op een speelse manier kennis maken met de legende van de patroonheilige van de stad.

Je ontdekt er de geheimen achter de lagen verf en maakt kennis met de buitengewone wereld van Van der Weyden.  The Phoebus Foundation onderwierp de panelen aan een uitgebreid restauratieproject van meer dan drie jaar. Het eindresultaat is verbluffend, net zoals de ontdekkingen tijdens het proces.

Open nog tot 28 augustus - dinsdag tot zondag, 11u tot 18u -
Inkom: €1 per audiogids, reserveer hier je tickets voor Zot van Dimpna in de Sint-Dimpnakerk.
Rondleiding met gids voor groepen, via reservering, steeds in combi met Dimpna Verbeeldt €3 per persoon + €50 per gids.  Foto expo 'Zot van Dimpna' Geel/rr.